ukenru
p-poroshenko-vpevneniy-scho-d-tramp-mozhe-dopomogti-prinesti-mir-v-ukrayinu

П.Порошенко впевнений, що Д.Трамп може допомогти принести мир в Україну

 • 11736 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. Президент України Петро Порошенко впевнений, що президент США Дональд Трамп як харизматичний лідер може допомогти принести мир в Україну. Про це він сказав в інтерв'ю американському телеканалу Fox News, передає УНН з посиланням на прес-службу АП.

“Я абсолютно впевнений, що Президент Трамп як справжній харизматичний лідер може допомогти принести мир на нашу землю”, — сказав П.Порошенко та наголосив, що він у цьому твердо переконаний.

Він наголосив, що на зустрічі з Д.Трампом він побачив справжнього лідера.

За його словами, українська делегація від час переговорів отримала переконливе підтвердження того, що Сполучені Штати підтримують незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, і нашу боротьбу за свободу і демократію.

“Ми задоволені всеохоплюючою підтримкою з боку США, яку продемонстрували Президент Трамп і віце-президент Пенс”, — підкреслив Президент.

П.Порошенко повідомив, що під час переговорів обговорювались два блоки питань. Перше питання стосувалось мирного врегулювання. Він нагадав події трирічної давнини, коли ним був запропонований мирний план щодо урегулювання ситуації на Донбасі, який пізніше став основою мінських домовленостей.

Президент також наголосив, що другою важливою частиною у відносинах двох країн є історія успіху реформ в Україні.

“І тут ми говоримо про ефективну взаємодію у впровадженні реформ в економічній сфері — від поставок вугілля з Пенсильванії українським електростанціям до зрідженого газу з Луізіани до української газотранспортної системи та співпраці в сфері атомної енергетики”, — сказав П.Порошенко.

Як повідомляв УНН, 20 червня Президент України Петро Порошенко зустрівся у Вашингтоні з президентом США Дональдом Трампом.

Українські Національні Новини

Політика