ukenru
p-poroshenko-otg-otrimayut-blizko-9-mlrd-grn-na-proekti-u-2017-rotsi

П.Порошенко: ОТГ отримають близько 9 млрд грн на проекти у 2017 році

 • 10498 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Наступного року наявні об’єднані місцеві громади отримають можливість використати близько дев’яти мільярдів гривень на важливі проекти, так як лікарні, дороги, котельні. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з новообраними головами та депутатами об’єднаних територіальних громад, передає УНН з посиланням на прес-службу Глави держави.

П.Порошенко зазначив, що за рік завдяки змінам до податкового та бюджетного законодавства надходження лише власних доходів місцевих бюджетів об’єднаних громад зросли більше ніж утричі.

З його слів, в цілому загальний фонд місцевих бюджетів збільшився ушестеро в порівнянні із надходженнями до бюджетів місцевих рад, які увійшли до складу об’єднань.

"Це показники по тих громадах, які цього року вже працювали за новою моделлю. Привабливий приклад для наслідування тим, хто в сімнадцятому розпочне працювати за новими правилами. І для тих, хто все ще розмірковує, об'єднуватися чи залишатися на узбіччі прогресу", - наголосив Президент, додавши, що загалом по країні загальний фонд всіх місцевих бюджетів, тобто власні доходи та субвенції, зріс лише за рік в півтора рази.

"Реформа із децентралізації є однією з ключових, і ми будемо продовжувати її, забезпечуючи громади дієвими повноваженнями та реальними коштами. Наступного року наявні об’єднані місцеві громади отримають можливість використати близько дев’яти мільярдів гривень на важливі проекти – лікарні, дороги, котельні, тощо. Це те, що дає можливість перетворювати політику на технологію досягнення конкретних результатів, зрозумілих кожному", - наголосив П.Порошенко.

На порядку денному - розширення повноважень органів місцевого самоврядування в управлінні земельними ресурсами, зазначив він.

Нагадаємо, П.Порошенко заявив, що висока явка на виборах в об’єднаних громадах виявилася несподіваною.

Українські Національні Новини

Політика