ukenru
p-poroshenka-zaklikali-zaprovaditi-dodatkovi-ekonomichni-sanktsiyi-proti-rf-za-viyskovi-zlochini-v-siriyi

П.Порошенка закликали запровадити додаткові економічні санкції проти РФ за військові злочини в Сирії

 • 8790 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. Президента України Петра Порошенка закликали запровадити додаткові економічні санкції проти Російської Федерації за її військові злочини в Сирії. Відповідна петиція зареєстрована на сайті Президента України, передає УНН.

Згідно із текстом петиції, Україна, з ініціативи Президента України, Уряду, Верховної Ради, повинна запровадити додаткові економічні санкції проти Росії за її злочинні дії в Сирії.

"Росія і Асад влаштували безпрецедентну різню в Сирії у XXI столітті. Використовуючи повітряні удари, кластерні бомби, бункерні бомби, фосфорні бомби, бочкові бомби з хімічною зброєю переважно по цивільних жителях, Росія та Асад вбили десятки тисяч мирних жителів. Вони навмисне бомбили лікарні та школи. Попри численні оголошені перемир'я і припинення вогню російські та асадівські літаки продовжували наносити авіаудари. За останні кілька місяців Росія з Асадом зрівняли із землею східну частину колись найбільшого міста Сирії і одного з найдревніших міст світу - Алеппо.

Наразі, жодна країна світу не запровадила економічних санкцій проти Росії через її злочинні дії в Сирії. Україна, як держава, яка зараз вене війну з російським агресом і разом з цим відчуває підтримку вільного світу у вигляді санкцій проти Росії, як ніхто має розуміти важливіть цього механізму для зупинення бійні в Сирії.

Саме тому, з ініціативи Президента України, уряду, Верховної Ради Україна повинна запровадити додаткові економічні санкції проти Росії за її злочинні дії в Сирії", - сказано у петиції.

Автором петиції виступив Олександр Іванов, зареєстрована вона 16 грудня 2016 року.

Петиція наразі набрала 48 підписів із необхідних 25 тисяч.

Як повідомляв УНН, Б.Обама звинуватив Б.Асада, РФ і Іран в звірствах в Алеппо.

Українські Національні Новини

Суспільство