ukenru
p-petrenko-rozpoviv-pro-pyat-velikikh-sprav-ukrayini-v-yespl

П.Петренко розповів про п’ять великих справ України в ЄСПЛ

 • 10282 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Україна також судиться в Європейському суді з прав людини. Там перебувають 5 великих справ. Про це в ефірі телеканалу “Україна” повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає УНН.

«Поки прогнози робити не хочеться, щоби це не виглядало, як тиск на суд. Думаю, що Міжнародний суд ООН може винести рішення одночасно з одною із справ, які розглядаються в Європейському суді з прав людини. Є справа про викрадення російськими бойовиками дітей-сиріт, котрих вивезли на територію Росії та потім повернули в Україну. Вона невелика за обсягами, тому має шанси протягом найближчих декількох років бути розглянута», - зазначив він.

На питання щодо позиції в позовах проти України в ЄСПЛ, міністр юстиції відповів: «Немає жодного винесеного рішення проти України на користь Росії чи певних громадян щодо подій на Донбасі. Наша позиція чітка: Росія несе відповідальність за порушення прав людини на непідконтрольних нам територіях, тому що вона підтримує і терористів, і бойовиків, і там є регулярні російські війська. Ця позиція комунікована з Європейським судом з прав людини і вона буде предметом публічних слухань по всім заявам, які подаються українськими громадянами щодо порушень їхніх прав».

Нагадаємо, раніше міністр юстиції Павло Петренко припустив, що розгляд справи по суті за позовом України проти Росії в Міжнародному суді триватиме 5-6 років.

6 березня Міжнародний суд ООН в Гаазі розпочав попередні слухання щодо позову України до РФ, поданого МЗС України 16 січня 2017 року.

Як повідомляв УНН, 16 січня Україна подала позов до Міжнародного суду ООН з метою притягнення РФ до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Позов подано в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Також нагадаємо, у МЗС Росії заявили, що РФ має намір використовувати доступні засоби правового захисту у зв’язку з позовом України до Міжнародного суду ООН.

Українські Національні Новини

Політика