ukenru
p-petrenko-minyust-gotoviy-napratsovuvati-noviy-format-protidiyi-gibridniy-viyni-z-rf

П.Петренко: Мін'юст готовий напрацьовувати новий формат протидії гібридній війні з РФ

 • 8341 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Міністерство юстиції України готове працювати над розробкою нового законодавства для протидії гібридній війні з Росією за дорученням РНБО. Про це журналістам заявив Міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент УНН.

"Якщо мова йде про заяву Секретаря РНБО, якщо буде відповідне доручення РНБО, то ми як Міністерство юстиції включимося в робочу групу, яка напрацює відповідні законодавчі пропозиції, як відповіді на нові виклики гібридної війни, яка фактично зараз триває в Україні",- сказав П.Петренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна має посилити захист на східному кордоні для убезпечення цивілізації від РФ

За його словами, законодавство і міжнародні акти, які регулюють класичні військові конфлікти або суміжні конфлікти "не відповідають тим реаліям, які є в Україні".

"Якщо потрібні зміни до законодавства, то ми як Міністерство юстиції готові включитися і такі зміни напрацювати спільно з колегами",- сказав П.Петренко.

Він зазначив, що пропозиції спочатку напрацьовуватимуться у вузькому експертному колі і в майбутньому можуть стати основою  "або законів нових, або можливо рішень уряду чи РНБО".

Нагадаємо, у БПП заговорили про можливість запровадження воєнного стану на окремих територіях Донбасу.

Українські Національні Новини

Політика