ukenru
p-klimkin-ta-m-shevchovich-skoordinuvali-pozitsiyi-pered-tristoronnoyu-zustrichchyu-po-gazu-u-bryusseli-mzs

П.Клімкін та М.Шевчович скоординували позиції перед тристоронньою зустріччю по газу у Брюсселі – МЗС

 • 7145 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та віце-президент Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович скоординували позиції перед тристоронніми перемовинами у форматі Україна-ЄС-РФ у Брюсселі, як і заплановані на 9 грудня. Про це йдеться у повідомленні МЗС на сторінці у Facebook, передає УНН.

"Сторони скоординували позиції напередодні тристоронніх газових переговорів Україна-ЄС-РФ, які заплановані на 9 грудня в Брюсселі", - йдеться у повідомленні.

За інформацією МЗС, співрозмовники обговорили напрямки посилення співробітництва України та ЄС, зокрема щодо реформування енергетичного сектору, а також в контексті оновленого Меморандуму про взаєморозуміння щодо Стратегічного Енергетичного Партнерства між Україною та Європейським Союзом.

"П.Клімкін закликав Єврокомісію дотримуватися принципу солідарності з Україною в питанні запобігання будівництву альтернативних політично вмотивованих газопроводів в обхід України та при схваленні рішень стосовно режиму використання потужностей вже існуючих трубопроводів", - зазначили у відомстві.

При цьому, додали у МЗС, з боку ЄК була підтверджена готовність до подальшої співпраці з Україною як надійним транзитером газу до Європи та відзначено, що приведення українського енергетичного сектору у відповідність до Третього енергетичного пакету надає додаткові можливості в цьому контексті.

Українські Національні Новини

Політика