ukenru
p-klimkin-rozpochav-peregovori-zi-shveytsarskim-kolegoyu-u-kiyevi

П.Клімкін розпочав переговори зі швейцарським колегою у Києві

 • 9674 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Міністр закордонних справ Павло Клімкін розпочав переговори з головою департаменту закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтером у Києві. Про це повідомила речниця Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца у своєму мікроблозі і Twitter, передає УНН.

"Розпочались переговори Павла Клімкіна з головою федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Д.Буркхальтером", - повідомила вона.

Так, Дідьє Буркхальтер перебуває з робочим візитом в Україні 6-7 червня.

Напередодні було заплановано його візит до Донецької області з гуманітарною метою - для передачі 6-го швейцарського гуманітарного вантажу (1600 тонн реактивів для очищення води та медичні засоби на суму 600 тис. дол. США).

У середу під час переговорів з головю МЗС України головною темою, як повідомили у МЗС України, стануть питання двостороннього співробітництва, у тому числі розширення швейцарської технічної та гуманітарної допомоги Україні.

Передбачається обговорення ситуації на Донбасі, зумовленої російською агресією проти нашої держави та підписання українсько-швейцарських угод про реадмісію та спрощення візового режиму.

Нагадаємо, Швейцарія відправила 30 вантажівок гумдопомоги на окуповану Донеччину.

Українські Національні Новини

Політика