ukenru
p-klimkin-pro-garantiyu-r-tillersona-zhodnikh-mifologichnikh-obminiv-ukrayini-ne-bude

П.Клімкін про гарантію Р.Тіллерсона: жодних міфологічних обмінів України не буде

 • 10987 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. США дали чітко зрозуміти, що жодних розмінів України не може бути, вона має фундаментальну важливість для Америки. Про це за підсумками зустрічі із державним секретарем США Рексом Тіллерсоном заявив у Вашингтоні міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє УНН із посиланням на "Голос Америки".

"Ми говорили про контакти, і про те, яким чином ми будемо взаємодіяти у найближчому майбутньому у сфері протидії російській агресії. Дуже чітко прозвучала теза, що не може бути, аж ніяким чином, жодних формальних, неформальних, фантастичних, міфологічних розмінів. Питання України жодним чином не буде вирішуватись в контексті із іншими питаннями. Питання України є фундаментально важливим для Сполучених Штатів Америки", - зазначив він.

При цьому П.Клімкін наголосив, що позиція Тіллерсона представляє позицію усього уряду США, включно із президентом Дональдом Трампом.

Окрім цього, за інформацією прес-служби МЗС України, співрозмовники також домовилися працювати над підготовкою зустрічі між президентами України та США.

"Державний секретар США Рекс Тіллерсон наголосив, що США і надалі підтримуватимуть Україну, а санкції США проти РФ залишаться в силі до повного виконання Мінських домовленостей, припинення агресії та деокупації Донбасу і Криму", - додається у повідомленні.

Як повідомлялося, сьогодні, 7 березня, міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів зустріч із держсекретарем США Рексом Тіллерсоном. У ході зустрічі було порушено низку важливих питань, в тому числі участі США у врегулюванні конфлікту на сході України. Вона тривала приблизно 40 хвилин.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін 6-7 березня відбув до США з робочим візитом. Окрім зустрічі з Тіллерсоном, у Клімкіна були заплановані зустрічі з представниками Адміністрації президента і Конгресу США.

Українські Національні Новини

Політика