otruyennya-u-tabori-na-mikolayivschini-postrazhdalim-vstanovleno-poperedni-diagnozi

Отруєння у таборі на Миколаївщині: постраждалим встановлено попередні діагнози

 • 10143 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Постраждалим через спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку "Салют" у селі Коблево Миколаївської області встановлено попередні діагнози. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-центр Держпродспоживслужби.

"Внаслідок спалаху захворювання на гостру кишкову інфекцію серед дітей дитячого закладу "Салют" постраждало 16 дітей. Усіх постраждалих госпіталізовано до інфекційного відділення Березанської центральної районної лікарні з попередніми діагнозами "Гострий гастроентероколіт середнього ступеня важкості, легкого ступеня важкості" (14 осіб) та "Харчова токсикоінфекція" (2 особи)", - йдеться в повідомленні.

За даними Держпродспоживслужби, станом на 08:00 2 липня нових випадків захворювання не зареєстровано.

Додамо, що за даними Миколаївської облдержадміністрації, стан дітей "ближче до задовільного, (діти - ред.) знаходяться під постійним медичним наглядом".

Щоб встановити причини та умови виникнення захворювань 1 липня служба розпочала санітарно-епідеміологічне розслідування спалаху з обстеженням та інспектуванням закладу на предмет дотримання вимог у сфері безпечності харчових продуктів із відбором проб для проведення відповідних лабораторних досліджень.

"За результатами обстеження та позапланового інспектування дитячого закладу 01.07.2019 були встановлені порушення вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів. Відповідальному суб’єкту господарювання надано приписи щодо усунення порушень. На керівника та шеф-кухаря складено протоколи про адміністративне правопорушення", - зазначили у службі.

Наразі триває проведення протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, у дитячому таборі "Салют" в селі Коблево Миколаївської області виявлено дітей, хворих на кишкову інфекцію. Госпіталізовано 16 осіб.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В Індії через сильні зливи загинуло 27 людей

     • 12448 переглядiв

    Україна за місяць закачала у ПСГ 2,2 млрд куб. м газу

     • 6520 переглядiв

    У Києві евакуювали суд через "замінування"

     • 11230 переглядiв