ukenru
otruyennya-u-cherkasakh-postachalnik-pitnoyi-vodi-do-shkoli-pratsyuvav-z-porushennyami

Отруєння у Черкасах: постачальник питної води до школи працював з порушеннями

 • 11821 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. В результаті перевірок постачальника питної води до школи, де 8 травня отруїлись кілька десятків дітей, було виявлено порушення у сфері якості харчових продуктів. Про це повідомляє УНН з посиланням на повідомлення Держпродспоживслужби.

"За результатами проведених Головним управлінням Держпроспоживслужби в Черкаській області позапланових перевірок Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8 та підприємства ПП Родной Є.О., що виробляє та постачає воду питну доочищену фасовану "Рідненька" у зазначений заклад, виявлені окремі порушення вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів та санітарного законодавства", - йдеться у повідомленні.

За результатами перевірок, керівництву школи та підприємству "Родной Є.О" направлені приписи щодо усунення виявлених правопорушень.

Також зазначено, що, за результатами перевірок, у пробах ґрунту, води питної з водопровідної мережі та з кулерів відхилень від гігієнічних нормативів не виявлено, за виключенням вмісту алюмінію у 1-й з 4-х відібраних проб питної води з централізованого водопостачання (гранично допустима концентрація 0,5 мг/куб. дм, виявлено 0,7 мг/куб.дм.).

Нагадаємо, у Дерджпродспоживслужбі основною причиною отруєння дітей у Черкасах та у Дніпропетровській області називають незапланований ремонт із використанням неякісних будівельних матеріалів.


Українські Національні Новини

Кримінал та НП