ukenru
otruyennya-u-cherkasakh-mon-zapevniv-pro-vidsutnist-zagroz-zdorovyu-patsiyentiv

Отруєння у Черкасах: остаточні причини досі не встановлені

 • 9629 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН.  Госпіталізовані 49 дітей і 4 дорослих зі шкільної лінійки у Черкасах 8 травня вже знаходяться вдома. Причому трьох дітей лікують від супутніх захворювань, які виявили під час обстеження, і що жодним чином не пов’язаних із отруєнням. Про це повідомляється на сайті Міністерства освіти та науки, передає УНН.

"49 дітей і 4 дорослих, яких госпіталізували зі шкільної лінійки у Черкасах 8 травня, уже вдома", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України здійснив забір грунту, води, повітря у день інциденту. Лабораторні аналізи повітря і грунту не показали критичного вмісту жодних сполук, що могли би спричинити реакцію організму. Вода та повітря є безпечними за санітарно-гігієнічними показниками.

"Ще троє дітей досі перебувають у дитячій обласній лікарні, але їх лікують від супутніх захворювань, які виявили під час обстеження. Ці захворювання ніяким чином не пов’язані із отруєнням", - запевняють у МОН.

У дітей та дорослих, що звернулись до лікувальних закладів міста Черкаси після відвідування шкільних заходів 8 травня, спостерігалась токсична реакція на інгаляційний контакт з невідомою речовиною, що, на щастя, не мало шкідливого впливу на їхнє здоров’я.

Встановленням остаточних причин токсичної реакції займаються відповідні органи.

Нагадаємо, 8 травня в місті Черкаси на території загальноосвітньої школи №8 під час проведення шкільної лінійки відчули погіршення самопочуття 15 учнів школи (2-9 класи). Згодом до лікарні було доставлено 59 осіб з ознаками отруєння невідомою речовиною. Слідство наразі вивчає більше ніж п’ять основних чинників отруєння.

Українські Національні Новини

Суспільство