ukenru
ostriv-zmiyiniy-ye-vazhlivim-dlya-kontrolyu-vsogo-morskogo-trafiku-chornogo-ta-azovskogo-moriv-viyskoviy-ekspert

Острів Зміїний є важливим для контролю всього морського трафіку Чорного та Азовського морів - військовий експерт

 • 282966 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Острів Зміїний – важливий стратегічний об’єкт, адже дозволяє повністю контролювати Чорне та Азовське моря. Таку думку в коментарі УНН висловив військовий експерт Михайло Жирохов.

Саме тому, за словами експерта, зараз російська армія розгортає там свою базу.

Цитата

"Острів Зміїний – ключ до Чорного моря. Ті, хто мають його в своєму розпорядженні, можуть поставити туди, наприклад, протикорабельні ракети і таким чином контролювати весь морський трафік, який іде з Азовського та Чорного морів. Саме в цьому його важливість", - сказав експерт.

Деталі

Окрім того, у районі острову Зміїний є поклади газу та нафти, що також підсилює його цікавість для рф, зазначає експерт.

"Це довгострокова перспектива, але важлива для росіян, так як вони планують бути там надовго. Раніше на острові був розташований наш прикордонний загін, а зараз він під контролем рф, яка підсилює там свою присутність і розміщує власні збройні сили. Але з іншої сторони, острів дуже вразливий до ударів української армії. Якщо в нас зараз немає можливості нанести удар по Севастополю, то Зміїний знаходиться в зоні досяжності тих же "Байрактарів", - зазначив Жирохов.

Нагадаємо

2 травня біля острову Зміїний українські військові знищили катери типу "Раптор" за допомогою безпілотника "Байрактар".

Українські Національні Новини

Суспільство