ostriv-dzharylhach-u-chornomu-mori-znovu-vidokremyvsia-vid-materyka-pislia-shtormu

Острів Джарилгач у Чорному морі знову відокремився від материка після шторму

 • 29018 переглядiв

Острів Джарилгач у Чорному морі відокремився від материкової частини України після шторму, незважаючи на попередні спроби російських окупантів з'єднати його з материком піщаним насипом. Супутникові дані показують, що море прорвало косу в трьох місцях, відрізавши доступ до острова.

Після шторму, який у кінці листопада пройшов у Чорному морі, острів Джарилгач Херсонської області знову відділився від материкової частини попри спроби росіян засипати переправу піском. Про це повідомив Центр журналістських розслідувань, пише УНН.

Завдяки негоді острів Джарилгач – найбільший острів Чорного моря, на якому навесні 2023 року російські окупанти засипали переправу піском, з’єднавши його з окупованою частиною Херсонської області, та облаштували на ньому військовий полігон, наразі знову відділився від материкової частини

- йдеться у повідомленні.

За даними супутника Sentinel-2 від 30 листопада 2023 року, море у трьох місцях перемило косу, яка зʼєднує острів з материком. Зазначається, що російські окупанти знову втратили можливість дістатися до острова.

Анастасія Рябоконь

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    лукашенко поїхав до Китаю на зустріч з Сі Цзіньпіном

     • 38831 переглядiв

    Наталія Гуменюк йде з посади речниці Сил оборони півдня

     • 29146 переглядiв