ostannya-vtsilila-v-bunkeri-gitlera-lyudina-pomerla-u-vitsi-94-rokiv

Остання вціліла в бункері Гітлера людина померла у віці 94 років

 • 2412154 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Остання людина, яка вижила, перебуваючи в бункері німецького фюрера Адольфа Гітлера під час останніх днів нацистської Німеччини, Йоганна Руф, померла у віці 94 років 21 червня. Повідомляє журналіст Newsweek Віланд Гібель, який співпрацював з Руф над її мемуарами, передає УНН

Деталі

Руф працювала помічницею у бункері в Берліні, де Гітлер та інші вищі нацистські чиновники провели свої останні дні під час наступу радянських військ на місто. Вона була однією з останніх осіб, яка бачила шістьох дітей Йозефа Геббельса, головного нацистського пропагандиста, перед тим, як їхні батьки їх вбили.

Жінка записувала свої спостереження в бункері на листках паперу, а в 2017 році вона опублікувала свої мемуари за допомогою журналіста Гібеля. Ці розповіді спростували теорії змови про можливе виживання Гітлера після падіння режиму.

Також вона відмовилася звинувачувати когось іншого в своїй причетності до нацистського режиму і потім повернулася до християнської віри, яка дала їй підтримку. Вона відіграла важливу роль у зображенні життя в умовах диктатури та розкритті правди про події в бункері.

У її творіннях можна дізнатись, як після самогубства Гітлера і Геббельса радянські солдати захопили бункер, як нацистська Німеччина підписала капітуляцію 7 травня 1945 року, що було кінцем конфлікту в Європі, та як Японія капітулювала 2 вересня того ж року після атомних бомбардувань Хіросіми та Нагасакі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Чехії порівняв путіна з Гітлером

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі