osnovnym-torhovelnym-partnerom-ukrainy-ye-krainy-seredzemnomoria-minahro

Основним торговельним партнером України є країни Середземномор'я – Мінагро

 • 22056 переглядiв

Україна залишається лідером світового експорту по пшениці, кукурудзі, ячменю та по соняшниковій олі, найбільше експортуємо до ЄС, країни Близького Сходу та Північної Африки та країни Південно-Східної Азії.

Про це розповів виконуючий обов’язки Міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі телемарафону, передає УНН.

Можемо виділити декілька основних регіонів – це ЄС, країни Близького Сходу та Північної Африки та країни Південно-Східної Азії. Самі ці три регіони є найбільшими споживачами української продукції

- каже Висоцький.

Він розповідає, що ми досі залишаємось лідерами світового експорту по пшениці, кукурудзі, ячменю та по соняшниковій олії, шроту, сої, ріпаку, а також м’яса птиці, горіхів, меду, молочної продукції, цукру та інших товарів.

Всі ці товари, розподілені по тих трьох регіонам. Основним торговельним партнером є країни Середземномор'я, в тому числі і Туреччина, але ми бачимо, що світовий попит може змінюватись

- сказав він. 

Нагадаємо

Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький розповів, що збір врожаю на півдні України проходить відповідно до термінів, попри спроби росіян влаштувати провокації у вигляді підпалу зернових культур. 

Ірина Колеснік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Україна зібрала понад 3 млн тонн зерна нового врожаю

     • 20226 переглядiв