ukenru
osinniy-prizov-sogodni-uryad-maye-viznachitis-iz-kilkistyu-strokovikiv

Осінній призов: сьогодні уряд має визначитись із кількістю строковиків

 • 10484 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Сьогодні Кабмін має затвердити чисельність громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, та обсяг видатків для проведення призову у жовтні ― грудні 2018 року. Відповідний проект розпорядження міститься у порядку денному засідання, передає УНН.

Також Кабмін планує створити міжвідомчу робочу групу з підготовки пропозицій щодо монетизації житлових субсидій та затвердити обовʼязкові вимоги до Довірчого списку.

Урядовці, крім іншого, хочуть затвердити Порядок забезпечення ЗСУ, інших військових формувань, правоохоронних органів спецпризначення, МВС, Нацполіції, розвідувальних органів, військової прокуратури, ДСНС, працівників медзакладів необхідними засобами та ресурсами під час їх залучення до забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях.

Чиновники також мають сьогодні затвердити план заходів з проведення у 2018 році Всеукраїнського тижня права та план заходів з реалізації Стратегії державної політики з питань здорового та активного довголіття населення на період до 2022 року.

Кабмін збирається затвердити і проект „Нове будівництво підстанції 500 кВ „Кремінська” з заходами ПЛ 500 кВ „Донбаська ― Донська” та ПЛ 220 кВ „Кремінська ― Ювілейна”, Луганська область”.

Обговорять урядовці й деякі питання щодо Ощадбанку.

Серед іншого міністри попросять Президента призначити Ю. Полуреза Постійним представником України при Міжнародному агентстві з відновлювальних джерел енергії (IRENA).

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко вніс зміни до указу щодо звільнення військовослужбовців строкової служби у запас та проведення чергових призовів у 2018 році, відповідно до якого термін осіннього призову збільшено з двох до трьох місяців.

У Генштабі ЗСУ заявили, що продовження до трьох місяців цьогорічного осінього призову на військову службу підвищить якість підбору призовників.

Українські Національні Новини

Політика