oshukuvali-gromadyan-yes-cherez-sall-tsentri-u-latviyi-ta-ukrayini-pid-chas-spetsoperatsiyi-zatrimali-zlochintsiv

Ошукували громадян ЄС через call-центри: у Латвії та Україні під час спецоперації затримали злочинців

 • 233829 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. Правоохоронці України та Латвії провели спільну спецоперацію, у результаті якої було затримано учасників злочинної організації, які організовували діяльність шахрайських call-центрів для ошукування громадян ЄС, повідомляє Офіс Генерального прокурора, передає УНН

Деталі

"На території обох держав одночасно було затримано учасників злочинної організації, які ошукували громадян держав Європейського Союзу за допомогою функціонування мережі «сall-центрів» у місті Кам’янське", - ідеться у повідомленні.

Як вказано, шахраї представлялися співробітниками правоохоронних органів та іноземних банківських установ, вводили потерпілих в оману та дізнавалися конфіденційні дані їхніх банківських рахунків.

Загалом було встановлено 14 потерпілих, яким заподіяно майнову шкоду на загальну суму майже 2 млн грн. Усі потерпілі є громадянами Латвії.

У березні 2023 року правоохоронці затримали 10 учасників шахрайської злочинної організації.

Наразі, під час другого етапу спецоперації, у Дніпрі затримано та повідомлено про підозру ще п’ятьом співучасникам цієї організації.

На території Латвії також затримано 5 осіб, які забезпечували виведення коштів потерпілих на підконтрольні організаторам злочинної організації банківські рахунки.

Правоохоронці провели низку обшуків за місцями мешкання та у транспортних засобах підозрюваних. Завдяки цьому було вилучено автомобілі, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, грошові кошти та зброю. Загальна вартість усього конфіскованого майна - понад 11 млн грн.

Потерпілим від шахрайства вже було відшкодовано майже 900 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Києва викрито великий шахрайський call-центр. Третій за місяць

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні циркулює 14 штамів COVID-19 - МОЗ

     • 967282 переглядiв