ukenru
organizatori-dakar-pidtverdili-scho-biloruska-komanda-ne-dopuschena-do-peregoniv-cherez-sanktsiyi

Організатори “Дакар” підтвердили, що білоруська команда не допущена до перегонів через санкції

 • 21065 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Організатори ралі-рейду "Дакар-2022" від ASO офіційно підтвердили, що білоруська команда МАЗ-СПОРТавто не зможе взяти участь в гонці 2022 року через санкції, введені відносно Мінського автомобільного заводу. Про це УНН повідомляє з посиланням на білоруську службу Радіо Свобода.

Цитата

“... організатори підкреслили, що за рішенням влади Франції їм довелося зняти з гонки три екіпажі — штаб-квартира ASO знаходиться у Франції. Три екіпажі МАЗ-СПОРТавто значилися в попередньому списку учасників вантажного випробування, але потім зникли з нього", — говориться в повідомленні.

Деталі

Дакар 2022 відбудеться 2-14 січня наступного року в Саудівській Аравії.

МАЗ-СПОРТавто регулярно бере участь у гонках з 2012 року, а останнім часом бореться за призові місця. Найкращі результати-срібло та бронза лідера команди Сергія В'язовича у 2018 та 2020 роках відповідно.

Доповнення

Рада Європейського Союзу ввела четвертий пакет санкцій щодо Білорусі через триваючі репресії і примусову посадку пасажирського літака Ryanair - обмежувальні заходи застосовані щодо 78 білоруських фізичних і 8 юридичних осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу