orban-zustrinetsia-iz-trampom-pislia-samitu-nato

Орбан зустрінеться із Трампом після саміту НАТО

 • 14938 переглядiв

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрінеться з колишнім президентом США Дональдом Трампом у Флориді після саміту НАТО і свого нещодавнього візиту до москви, що викликає занепокоєння щодо його потенційної ролі як посередника між Трампом і путіним.

Колишній президент США Дональд Трамп зустрінеться з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном у Флориді в четвер, 11 липня, менш ніж через тиждень після його зустрічі з російським диктатором володимиром путіним у москві. Цей візит, ймовірно, посилить побоювання, що угорський лідер працює як посередник між путіним і Трампом, пише Bloomberg, передає УНН

Деталі 

Як пише видання, Орбан вирушить на курорт Трампа Мар-а-Лаго після завершення саміту НАТО у Вашингтоні. Його візит до москви став центральною темою обговорення на зустрічі представників Альянсу. 

За словами одного з людей, знайомих із перебігом візиту Орбана, Трамп не просив угорського лідера закласти основу для будь-якої мирної угоди між Україною і росією. 

Джерело описало візит як радше неформальну зустріч.

Bloomberg зазначає, що угорський лідер і Трамп підтримують тісні відносини, і в березні Орбан відвідав Мар-а-Лаго. Трамп влаштував йому екскурсію своєю резиденцією, вечерю з колишньою першою леді Меланією Трамп і годинну зустріч зі старшими помічниками. 

Трамп і путін зізнавалися в симпатії один до одного ще під час президентства Трампа, що часто викликало двопартійну критику. Нещодавно лідер республіканців заявив, що, на його думку, він зможе переконати путіна припинити війну в Україні та звільнити американців, затриманих у росії, якщо його оберуть на другий термін. 

Доповнення 

Після візитів прем'єр-міністра головуючої у ЄС Угорщини Віктора Орбана з "миротворчими місіями" у тому числі до москви та Пекіна, Будапешт отримав "безпрецедентну" словесну критику від представників інших країн блоку на зустрічі у середу, що дехто описав як "жовту картку"

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Орбан зустрінеться із Трампом після саміту НАТО

     • 14938 переглядiв