ukenru
orban-proti-sanktsiy-stosovno-glavi-rpts-kirila-i-nazvav-yadernoyu-bomboyu-embargo-na-naftu

Орбан проти санкцій стосовно глави рпц кіріла. І назвав "ядерною бомбою" ембарго на нафту

 • 150732 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що відкидає останню пропозицію Євросоюзу щодо заборони російської нафти, заявивши, що це рівносильно скиданню "ядерної бомби" на економіку його країни, повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

Орбан сказав в інтерв'ю державному радіо в п'ятницю, що він хоче п'ятирічної відстрочки — замість тої, що розглядається зараз, на один рік — для Угорщини з ембарго ЄС на російську нафту.

Він також сказав, що для того, щоб відучити Угорщину від російської нафти, знадобляться мільярди доларів інвестицій та доступ до частки Угорщини у фондах ЄС боротьби з пандемією, щоб заплатити за це.

Виконавчий орган ЄС заблокував доступ Угорщини до її частки коштів на боротьбу з пандемією обсягом 7,2 млрд євро (7,6 млрд доларів) через побоювання з приводу корупції.

Орбан також заявив, що не підтримає санкції щодо релігійних діячів, зокрема російського патріарха кіріла.

Водночас угорський лідер заявив, що його кінцева мета полягає не в тому, щоб накласти вето на санкції ЄС, а в тому, щоб мати "конструктивну співпрацю", яка враховує інтереси Угорщини, зокрема щодо останнього пакету санкцій.

Доповнення

4 травня в ЄС офіційно анонсували шостий пакет санкцій проти росії за її вторгнення в Україну, який передбачає покарання за звірства в Бучі, поетапне нафтове ембарго та відключення Сбєрбанку від SWIFT.

Посли ЄС поки не дійшли згоди щодо нафтового ембарго проти рф.

За повідомленнями, посли ЄС збираються знову зустрітися 6 травеня, щоб влагодити розбіжності щодо санкцій проти рф: проблема у питанні нафтового ембарго для Угорщини, Словаччини, Болгарії та Чехії, а також зі списками певних імен.

Українські Національні Новини

Політика