ukenru
oprilyudneni-ostatochni-dani-natsionalnogo-ekzit-polu-na-pozachergovikh-viborakh-do-vr

Оприлюднені остаточні дані Національного екзит-полу на позачергових виборах до ВР

 • 18206 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Оприлюднені остаточні результати Національного екзит-полу на багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів, повідомляє УНН.

“Слуга народу” - 44,2%

“Опозиційна платформа — За життя” - 11,4%

“Європейська солідарність” - 8,8%

“Батьківщина” - 7,4%

“Голос” - 6,5%.

Решта політичних сил, за результатами екзит-полу, набирають менше 5%, тобто не долають прохідний бар’єр.
Про Національний екзит-пол. Генеральна сукупність екзит-полу — виборці, які проголосували на виборчих дільницях на території України (крім спеціальних дільниць — лікарні, тюрми, військові частини, закордонні дільниці, та за винятком окупованих територій). Вибірка репрезентативна для України в цілому й для її 4 регіонів (Захід, Центр, Схід, Південь). Вибірка є двоетапна. На першому етапі у кожній області обирається кількість дільниць відповідно до відсотку виборців у цій області. Самі дільниці обирались випадковим чином. На другому етапі проводиться опитування виборців на виході з виборчих дільниць з певним кроком відбору. Кількість виборчих дільниць — 300 (по 150 для кожної соціологічної компанії).

Обсяг вибірки — близько 13 000 респондентів. Кількість опитаних на кожній дільниці — приблизно 43 респондента в середньому. Статистична похибка вибірки з врахуванням дизайн-ефекту не перевищуватиме 1,3%, але є ще похибки, які залежать від різних факторів. Виходячи з досвіду попередніх екзит-полів, що були проведені за такою самою методологією, похибка вибірки не перевищить 2,5% для лідерів і буде в межах 0,5–1% для інших партій. Застосовувався методика “таємного голосування”, оскільки вона зменшує кількість відмов і суттєво підвищує надійність даних екзит-полу. Цей екзит-пол це вже 17-й екзит-пол організований Фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва.

Українські Національні Новини

Політика