ukenru
opozitsiya-i-viyskovi-sudanu-domovilisya-pro-zvilnennya-zatrimanikh-v-khodi-protestiv

Опозиція і військові Судану домовилися про звільнення затриманих в ході протестів

 • 9435 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Військова влада Судану і опозиційний рух країни домовилися про звільнення маніфестантів, які були затримані в ході минулих в кінці червня масових акцій протесту в суданській столиці. Про це повідомляє УНН з посиланням на телеканал Al Arabiya.

Таку заяву в четвер зробив представник Африканського союзу (АС), присутній на переговорах в Хартумі в якості посередника.

За його словами, "досягнута домовленість про звільнення заарештованих в ході демонстрацій, які пройшли в Хартумі 30 червня". Представник АС додав, що військові і лідери основної опозиційної сили Судану (альянсу "За свободу і зміни") "дійшли згоди і по ряду інших питань". Він також вказав, що діалог між опозиційним рухом і Військовою радою продовжиться пізніше в четвер.

У середу в суданській столиці був відновлений переговорний процес між перехідним Військовою радою і опозицією. Сторони обговорюють питання майбутнього політичного устрою країни.

Головною метою діалогу є формування правлячого органу, до якого увійдуть по сім представників від військових і опозиції.

Посередниками на переговорах є Ефіопія і Африканський союз.

Нагадаємо, під час придушення акцій протесту в Судані загинули 11 осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу