ukenru
opozitsioner-fayyulu-ne-viznav-pidsumki-viboriv-v-dr-kongo-i-ogolosiv-sebe-prezidentom

Переможений на виборах в Конго кандидат оголосив себе президентом країни

 • 18889 переглядiв

КИЇВ. 20 січня. УНН. Опозиційний кандидат Мартен Файюлу не визнав рішення Конституційного суду (КС) Демократичної Республіки Конго (ДРК) про визнання президентом країни лідера партії "Союз за демократію і соціальний прогрес" Фелікса Чісікеді і оголосив себе главою держави. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

"Конституційний суд щойно підтвердив, що служить диктаторському режиму, узаконивши помилкові результати (президентських виборів - ред.) і дозволивши відбутися конституційному перевороту", - заявив Мартен Файюлу.

Зазначають, що суд відхилив скаргу другого кандидата Мартена Файюлу, який представляв в президентських перегонах іншу опозиційну партію. Згідно з попереднім підрахунком голосів, оголошених минулого тижня, Файюлу посів друге місце. Він не погодився з озвученими результатами, заявивши, що це була змова між минулим президентом Жозефом Кабілою і Чісекеді.

Представники Кабіли і Чісекеді заперечили, що уклали якусь угоду.

Також опозиціонер, як передає Agence France-Presse (AFP), закликав міжнародне співтовариство не визнавати легітимним президентом Чісікеді, який "не володіє законним правом представляти народ ДРК".

Як повідомляв УНН, Конституційний суд (КС) Демократичної Республіки Конго (ДРК) визнав дійсними попередні підсумки президентських виборів, що пройшли в країні 30 грудня 2018 року, і офіційно оголосив їх переможцем одного з опозиційних кандидатів, лідера партії "Союз за демократію і соціальний прогрес" Фелікса Чісікеді.

Українські Національні Новини

Політика