opituvannya-polovina-britantsiv-vvazhaye-scho-premyer-trass-maye-piti-z-posadi

Опитування: половина британців вважає, що прем'єр Трасс має піти з посади

 • 146540 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Нове опитування показало, що більше половини виборців вважають, що Ліз Трасс має піти у відставку з посади прем'єр-міністра, а 80% звинувачують уряд у зростанні вартості життя. Про це УНН пише посилаючись на Вloomberg.

Деталі

У ході опитування, проведеного минулими вихідними, 53% респондентів сказали Ipsos, що пані Трасс має піти, і лише 20% висловилися проти її відставки.

За кілька місяців до відставки Бориса Джонсона фіксувалися аналогічні цифри: від 50% до 59% людей тоді сказали, що він має піти у відставку протягом 2022 року.

Опитування, в якому взяли участь 1000 дорослих британців у період з 14 по 17 жовтня, показало, що лише 13% людей вважають, що Трасс може перемогти на наступних виборах, - менше половини з 30%, які думали, що Джонсон може перемогти незадовго до того, як він пішов у відставку.

Керівник відділу політичних досліджень в Ipsos Гідеон Скіннер, сказав: «Проблеми для Ліз Трасс і Консервативної партії продовжуються, оскільки суспільна довіра падає як до її політичного керівництва, так і до економічних планів уряду».

Опитування Ipsos показало, що 80% людей вважають, що політика уряду сприяла зростанню вартості життя, і та сама частина вважає, що війна в Україні була чинником.

Близько 79% людей заявили, що стан світової економіки також відіграв свою роль, тоді як майже дві третини вважають, що Brexit зіграв свою роль.

Лише 14% очікують, що новий канцлер казначейства змінить економіку на краще. Близько 35% сказали, що призначення Джеремі Ханта нічого не змінить, а 27% вважають, що це змінить ситуацію на гірше.

Єдиним позитивним моментом для консерваторів було те, що громадськість, як і раніше, розділилася в думках щодо того, чи мають лейбористи хороший план для економіки.

Близько 40% сказали, що вони впевнені, що опозиція має хороший довгостроковий економічний план, а 47% заявили, що не впевнені.

Однак лише 17% заявили, що вони впевнені у довгостроковому економічному плані консерваторів, порівняно з 74%, які заявили, що не впевнені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цього тижня законодавці спробують усунути прем'єр-міністра Великої Британії Трасс - Daily Mail

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    росія може відновити армію за 2-4 роки - Міноборони Естонії

     • 151692 переглядiв