ukenru
opituvannya-65-ukrayintsiv-pidtrimuyut-movni-kvoti

Опитування: 65% українців підтримують мовні квоти

 • 7081 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. 65% українців підтримують мовні квоти. Про це йдеться у дослідженні Фонду “Демократичні ініціативи” та Центру Разумкова, передає УНН.

“Мовні квоти підтримують 65% українців, але ситуація більш регіонально специфічна. Абсолютне схвалення цієї ініціативи – на Заході (95%), більшість підтримує її й у Центрі (71% підтримки проти 26% негативного ставлення) та на Півдні (46% за і 40% проти). У Східному ж регіоні більше тих, хто не схвалює такий крок – 38% підтримують і 56% проти”, - йдеться в опитуванні.

Довідково: в опитуванні взяли участь 2018 респондентів віком від 18 років методом інтерв’ю “обличчям до обличчя” за місцем проживання респондентів за вибіркою, що репрезентує доросле населення. Воно проходило з 14 по 19 серпня 2020 року в усіх регіонах України за винятком окупованого Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Фінансування опитування здійснене в рамках проекту МАТРА Посольства Королівства Нідерландів.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський заявив, що в Україні немає проблеми з мовним питанням, однак треба навести лад з мовними квотами.

Українські Національні Новини

Суспільство