ukenru
operatsiya-nerest-politsiya-na-vodi-viluchila-zbroyu-narkotiki-ta-6-tonn-ribi

Операція "Нерест": поліція на воді вилучила зброю, наркотики та 6 тонн риби

 • 8257 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Від початку операції "Нерест" підрозділи поліції на воді виявляли факти незаконного поводження зі зброєю, підробки документів та незаконного зберігання наркотичних засобів, а також вилучила у порушників 6 тонн риби. Про це сьогодні повідомив начальник управління поліції на воді та повітряної підтримки Нацполіції Сергій Науменко, передає УНН з посиланням на прес-службу Національної поліції України.

Так, органи та підрозділи Національної поліції України проводять загальнодержавні профілактичні заходи під умовною назвою "Нерест" з 1 квітня. Ці заходи запроваджені в державі на період нерестової заборони.

За словами Науменка, від початку заходів поліцейські задокументували 238 фактів незаконного вилову водних біоресурсів. По 74 фактах відкриті кримінальні провадження за ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вилучили у правопорушників понад 6 тонн риби на загальну суму понад 450 тисяч гривень.

"Водночас поліцейські підрозділи поліції на воді не обмежуються лише протидією браконьєрству. Так, з початку операції "Нерест" задокументовано факти незаконного поводження зі зброєю, підробки документів та незаконного зберігання наркотичних засобів", – зазначив Науменко.

Він додав, що у правопорушників поліцейські вилучили 30 плавзасобів, 13 транспортних засобів. Крім того, виявлено 870 одиниць знарядь незаконного вилову риби, а також три одиниці вогнепальної зброї.

Як повідомляв УНН, з 1 квітня 2019 року в 22 областях України розпочалась нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП