ukenru
opek-ne-zmogla-vikonati-ugodu-schodo-znizhennya-naftovidobutku

ОПЕК не змогла виконати угоду щодо зниження нафтовидобутку

 • 9169 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Домовленості щодо скорочення нафтовидобутку країнами ОПЕК (Кувейт, Венесуела і Алжир) і Росією та Оманом в січні були виконані на 86%, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Міністерський комітет з моніторингу зазначив можливість досягнення 100% виконання домовленостей в майбутньому, в зв'язку з чим закликав всі сторони прагнути до повного їх виконання", - йдеться в повідомленні.

Як наголошує видання, міністерський комітет з моніторингу за видобуванням створений при ОПЕК (Організація країн - експортерів нафти) для контролю за виконанням угоди про скорочення видобутку нафти країнами картелю і незалежними виробниками. До комітету входять п'ять міністрів: три - від країн ОПЕК (Кувейт, Венесуела і Алжир) і два - від країн, що не входять в цю організацію (Росія і Оман).

Видання також зазначає, що ОПЕК і держави, що не входять в картель, на зустрічі у Відні 10 грудня 2016 року підписали угоду про спільне скорочення видобутку нафти. До оголошеного скорочення країнами ОПЕК на 1 млрд 164 млн барелів на добу в першому півріччі 2017 року приєднаються також 11 країн, які скоротять видобуток ще на 558 тис. барелів на добу. Таким чином, загальне скорочення видобутку нафти складе 1,7-1,8 млн барелів.

Нагадаємо, 23 січня міністри енергетики країн ОПЕК і Росії заявили про домовленість про метод контролю за дотриманням угоди про скорочення обсягу видобутку нафти, покликану усунути дворічне перенасичення на ринку та підвищити ціни.

У свою чергу, міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх заявив 22 січня, що виробники вже скоротили поставки на 1,5 млн барелів на день – більш ніж на 80% від заявленої мети.

Українські Національні Новини

Економіка