ukenru
opalyuvalniy-sezon-mayzhe-vsi-teploviki-otrimali-nominatsiyi-na-gaz-vid-naftogazu

Опалювальний сезон: майже всі тепловики отримали номінації на газ від Нафтогазу

 • 15761 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Майже всі підприємства теплоенергетики в Україні отримали номінації на газ від НАК "Нафтогаз України" на фоні початку опалювального сезону. Про це повідомили УНН у пресслужбі Міністерства розвитку громад і територій, підсумовуючи 50 днів роботи уряду.

"Регіони України вчасно підготувались до опалювального періоду 2019-2020. Майже всі підприємства теплоенергетики отримали номінації на газ від НАК "Нафтогазу", - вказали у відомстві. 

Як зазначається, там, де виникали локальні проблеми, уряд докладалось максимум зусиль для їх подолання:

  • вчасно вирішено проблеми із входженням в опалювальний період міст, які обслуговують 5 державних ТЕЦ;
  • виділено 15 млн грн з Державного резервного фонду на фінансування заходів для запуску опалювального сезону у місті Сміла;
  • ухвалено рішення, яке забезпечить постачання газу для теплокомуненерго на підконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей;
  • внесено зміни до Порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з постачальником природного газу, на якого покладено спеціальні обов’язки і забезпечено фінансово-економічну стабільність підприємств ТКЕ.

Додамо, за даними міністерства, станом на 18 жовтня входження в опалювальний період продовжується в 21 області та Києві.

Говорячи про інші сфери відповідальності, у міністерстві вказали, що запропонували спростити процедуру затвердження перспективних планів формування громад, розробили урядовий законопроект "Про Загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2020-2021 рік", внесли зміни до переліку інвестпрограм та проектів регіонального розвитку, що реалізуються за рахунок ДФРР у 2019 році.

Нагадаємо, Україна формально завершила закачування газу в ПСГ до зими.

Українські Національні Новини

Економіка