ukenru
oos-za-dobu-tri-vorozhikh-porushennya-rezhimu-tishi-2

ООС: за добу три ворожих порушення "режиму тиші"

 • 8970 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Впродовж минулої доби, 15 лютого, на Донбасі зафіксовано три ворожих порушення режиму припинення вогню, зокрема, з використанням гранатометів. Про це йдеться ранковому зведенні пресцентру ООС, передає УНН.

"Протягом минулої доби, 15 лютого, на більшості ділянок відповідальності частин і підрозділів у районі проведення операції Об’єднаних сил спостерігалася тиша. Лише було зафіксовано три порушення режиму припинення вогню", - йдеться у повідомленні.

Бойових втрат серед українських захисників немає, додали у штабі.

Від початку поточної доби, 16 лютого, як зазначається, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил контрольована українськими воїнами, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Деталі

За даними пресцентру ООС, неподалік Славного, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", 15 лютого збройні формування Російської Федерації вели неприцільний вогонь в бік українських позицій зі станкового протитанкового гранатомета, а біля Опитного – з ручного протитанкового гранатомета.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", як вказано, поблизу населеного пункту Світлодарськ, 15 лютого російсько-окупаційні війська здійснили провокаційні обстріли з автоматичного станкового гранатомета та великокаліберного кулемета.

"На обстріли зі сторони противника наші воїни давали адекватну відповідь", - зазначили у штабі.

Реакція української сторони

Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.

Доповнення

Останнім часом на Донбасі побільшало втрат у лавах військових, як і поранених. Лише 14 лютого у зоні ООС зафіксовано три ворожих обстріли, троє бійців загинули через підрив на вибухівці. 

Питання численних порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ на Донбасі планують обговорити у межах ТКГ 16-17 лютого. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП