ukenru
oos-vorog-bye-iz-zaboronenikh-artileriyi-ta-minometiv-viyskoviy-travmovaniy

ООС: ворог б'є із заборонених артилерії та мінометів, військовий травмований

 • 8622 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. З початку поточної доби до обіду на Донбасі зафіксовано вже дев'ять ворожих обстрілів, зокрема, із застосуванням заборонених артилерії та мінометів. Про це повідомив під час брифінгу представник прес-центру Міністерства оборони України полковник Максим Праута, передає УНН.

"Станом на 12-ту годину сьогодні, 4 липня, російсько-окупаційні війська здійснили 9 обстрілів, противник продовжує активно застосовувати заборонені артилерію та міномети", - повідомив речник МОУ.

За його даними, на луганському напрямку з початком доби розпочався обстріл зі 120-го міномету опорних пунктів підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних поблизу Новгородського. За 35 хвилин з боку окупованої Горлівки ворог випустив 8 мін.

Також він повідомив, що у період з 4:40 до 6:20 окупанти по два рази обстріляли позиції українських військ у районах: Кримського - з артилерійських систем калібру 122 мм і мінометів 82-го калібру, та Новотошківського – з артилерії калібру 122 мм, 120-мм міномету і станкових протитанкових гранатометів. Ще один обстріл з мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових і автоматичних гранатометів у цей час зафіксований неподалік населеного пункту Луганське.

Окрім того, зазначив він, з 7:20 до 7:40 з боку окупованого Первомайська ворог випустив 6 мін 120-го та 2 міни 82-го калібрів по наших воїнах, які виконують бойові завдання біля Попасної.

На донецькому напрямку, вів далі речник МОУ, вночі противник здійснив 20-хвилинний обстріл з підствольних гранатометів і великокаліберних кулеметів опорних пунктів підрозділів Об’єднаних сил поблизу Опитного. Ще одну 20-хвилинну вогневу провокацію окупанти влаштували біля Лебединського, застосувавши великокаліберні кулемети.

"За наявною інформацією, від початку поточної доби один наш воїн отримав бойове травмування. Втрати ворога в результаті вогню у відповідь з боку наших військ уточнюються. Ситуація на лінії зіткнення перебуває під надійним контролем підрозділів Об’єднаних сил", - зазначив Праута.

Нагадаємо, у штабі ООС вказали, що ворог використовує "зеленку" для наближення до українських позицій.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП