ukenru
oos-boyoviki-zdiysnili-16-obstriliv-pozitsiy-ukrayinskikh-viyskovikh-5

ООС: бойовики здійснили 16 обстрілів позицій українських військових

 • 9215 переглядiв

КИЇВ. 20 січня. УНН. 19 січня бойовики 16 разів порушили режим припинення вогню. При цьому зафіксовано один випадок використання озброєння, забороненого Мінськими угодами. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-центр Операції об’єднаних сил.

Військові повідомили, що бойовики вели (у смузі дій оперативно-тактичного угрупування “Схід”) обстріли: "двічі – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів поблизу селища Широкине; з гранатометів – в районі населеного пункту Піски; двічі – з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу міста Марї'нка; двічі з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населеного пункту Лебединське; тричі з гранатометів та великокаліберних кулеметів, а також стрілецької зброї – поблизу селища Павлопіль; двічі з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів, а також з мінометів калібру 120 мм., з великокаліберних кулеметів – поблизу населеного пункту Красногорівка та з гранатометів, великокаліберних кулеметів – в районі селища Водяне".

Додається, що у свою чергу, у смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник обстріляв наші позиції: "з великокаліберних кулеметів поблизу хутора Вільний та двічі з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – в районі селища Станиця Луганська".

Внаслідок обстрілів бойовиків жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не постраждав.

Підрозділи Об'єднаних сил у відповідь на провокації противника застосовували чергові вогневі засоби.

За даними розвідки, 19 січня, одного бойовика було знищено та одного поранено.

У прес-центрі ООС додається, що "протягом поточної доби ворог вогонь здійснив обстріл позицій наших військ з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі населеного пункту Гнутове в смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід".

Українські Національні Новини

Суспільство