ukenru
oon-zvernulasya-do-uryadu-ukrayini-schodo-zabezpechennya-zakhistu-personalnikh-danikh-pereselentsiv

ООН звернулася до Уряду України щодо забезпечення захисту персональних даних переселенців

 • 9202 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Моніторингової Місії ООН з прав людини, перебуваючи три місяці в Україні, занепокоїлась перепонами отримання переселенцями соцвиплат, при цьому вони ще звернулись до Уряду через незахищеність персональних даних переселенців. Про це розповіла голова Моніторингової Місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер під час представлення 16-ї Доповіді про ситуацію із правами людини в Україні, передає кореспондент УНН.

"Ті, хто біжить від бойових дій на Сході, чи покидають свої домівки в Криму і стають внутрішньо-переміщеними особами стикаються з новими труднощами. Перед багатьма встають обтяжливі та непропорційні перепони до отримання соціальних виплат. Деякі з них, протягом цього звітного періоду зазнали примусового виселення, яке призвело до вторинного переміщення. Процес верифікації продовжує викликати занепокоєння щодо захисту персональних прав ВПО і з приводу цього ми на зв’язку з Урядом", - зазначила вона.

Як повідомляв УНН, у рамках пілотного проекту з верифікації соціальних виплат тимчасово переміщеним особам, Міністерство фінансів надало реєстр переселенців колекторській фірмі, що має очевидні зв'язки з Росією, наділивши її повноваженнями, що йдуть в розріз із законодавством і правами людини.

Українські Національні Новини

Політика