ukenru
oon-zayavila-pro-neobkhidnist-22-2-mlrd-dol-na-gumanitarnu-dopomogu-v-2017-rotsi

ООН заявила про необхідність 22,2 млрд дол. на гуманітарну допомогу в 2017 році

 • 8063 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Управління ООН з координації гуманітарних питань заявив про необхідність рекордних 22,2 млрд дол. в наступному році, щоб допомогти людям, які постраждали від конфліктів і стихійних лих в усьому світі, що на 10% більше від запиту на цей рік, передає УНН з посиланням на Associated Press.

Більше третини від загальної очікуваної потреби, або 8,1 млрд дол., як прогнозує УКГП ООН, спрямують на надання допомоги людям в Сирії і біженців з країни. Загалом, згідно з оголошеним у понеділок запитом Управління ООН з координації гуманітарних питань, планується допомогти майже 93 млн осіб або в 33 країнах, майже дві третини з яких - в Африці.

Зі слів заступника Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Стівена О'Брайєна, ця сума коштів - найбільша, яку Управління коли-небудь просило.

"Це є відображенням стану гуманітарних потреб в світі... - понад 128 мільйонів людей терміново потребують нашої підтримки та солідарності, щоб вижити і жити у безпеці і гідності", - сказав С.О'Брайєн.

"Понад 80 відсотків від потреби - внаслідок штучних конфліктів", - додав він.

Як зазначили в УКГП ООН, серед того, на що звертатиметься увага, - конфлікти в тому числі в Ємені, Сирії, Південному Судані та Нігерії.

Українські Національні Новини

Новини Світу