ukenru
oon-zaklikaye-do-terminovikh-zakhodiv-dlya-zapobigannya-zatrimkam-suden-iz-zernom-u-chornomu-mori

ООН закликає до "термінових заходів" для запобігання затримкам суден із зерном у Чорному морі

 • 178901 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Організація Об'єднаних Націй закликає "вжити термінових заходів" для запобігання затримкам судів, що йдуть у межах Чорноморської зернової ініціативи, заявила CNN у неділю прес-секретар ООН Ісміні Палла, пише УНН.

Цитата

"Організація Об'єднаних Націй щодня скликає сторони і наполегливо закликає до повної та сумлінної участі в Ініціативі та необхідності вжиття додаткових термінових заходів, щоб ланцюжок поставок не був порушений, і Ініціатива продовжувала доставляти більше і таке необхідне продовольство світу", - сказала Палла.

Деталі

Палла підтвердила, що наразі "понад 150 суден чекають на прибуття в Стамбулі, і ці затримки можуть призвести до збоїв у ланцюжку поставок і портових операціях".

Вона сказала CNN, що Спільний координаційний центр (СКЦ), який складається з представників росії, Туреччини, України та ООН, визнав проблему затримок та обговорює шляхи вирішення цієї проблеми.

Доповнення

Українські офіційні особи заявили, що москва навмисно уповільнює постачання продовольства відповідно до угоди, підписаної в липні між Україною, росією, Туреччиною та ООН.

Телеканал зазначає, що в останні тижні росія скаржилася, що частина угоди, що дозволяє експорт її сільськогосподарської продукції та добрив, нібито не дотримується. Геннадій Гатілов, посол росії при ООН у Женеві, заявив минулого тижня, що москва може вийти з угоди, повідомляє Reuters. Пізніше втрутився президент рф володимир путін, заявивши, що росія закриє експортні коридори, якщо вони використовуватимуться для "терористичних атак", відзначає телеканал.

Українські Національні Новини

Політика