oon-zafiksuvala-zmenshennya-kilkosti-zhertv-sered-mirnikh-zhiteliv-na-donbasi-dopovid

ООН зафіксувала зменшення кількості жертв серед мирних жителів на Донбасі - доповідь

 • 8842 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. За період з 16 серпня по 15 листопада ООН побачила зменшення кількості постраждалих внаслідок бойових дій на Донбасі, і наразі кількість жертв знову знизилась. Про це розповіла голова моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер під час представлення 16-ї Доповіді про ситуацію із правами людини в Україні, передає кореспондент УНН.

"Протягом цього періоду було активізовано дипломатичні зусилля по деескалації бойових дій і, дійсно, ми побачили загальне зменшення жертв серед цивільного населення протягом цих 3 місяців. У вересні було зафіксовано зменшення жертв у 4 рази у порівнянні з серпнем, втім недостатній рівень дотримань режиму припинення вогню з боку урядових сил та озброєних груп призводить до відновлення бойових дій", - сказала Ф.Фрейзер.

За її словами, в жовтні рівень втрат серед цивільного населення повернулася до того рівня, який був влітку.

"У листопаді та на початку грудня кількість жертв знову знизилась і ми сподіваємось, що ця тенденція триватиме", - зазначила вона.

Як повідомляв УНН, за час перебування ООН в Україні з 16 серпня по 15 листопада, було зафіксовано загибель 32 мирних жителів на Донбасі, ще 132 отримали поранення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Рада голів МЗС ОБСЄ розпочала засідання в Гамбурзі

     • 8987 переглядiв