oon-ta-rosiya-rozpochali-peregovori-schodo-prodovzhennya-zernovoyi-ugodi

ООН та росія розпочали переговори щодо продовження "зернової угоди"

 • 612749 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Організація Об’єднаних Націй і росія в понеділок, 13 березня, почали переговори щодо продовження "зернової угоди" щодо експорту зерна з України, яка допомогла послабити глобальну продовольчу кризу, спровоковану повномасштабним вторгненням рф. Про це пише УНН, посилаючись на AFP.

Деталі

Про початок переговорів щодо "зернової угоди" журналістам AFP повідомила російська місія в Женеві. Зазначається, що голова ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффіт та голова агентства ООН з торгівлі та розвитку UNCTAD Ребека Грінспан не надали коментарів щодо цього питання. 

Повномасштабне вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року спричинило блокування чорноморських портів України військовими кораблями. Угода, підписана в липні минулого року, дозволила безпечно експортувати критично важливі поставки зерна, зауважує AFP.

Повідомляється, що "зернова угода" буде автоматично продовжена 18 березня, якщо москва чи Київ не заперечуватимуть. Водночас у кремлі стверджують, що паралельна угода про російський експорт, яка була спрямована на сприяння експорту російських продуктів харчування та добрив, на які не поширюються санкції Заходу, "не виконуються".

Нагадаємо

8 березня Україна та ООН погодили продовження Чорноморської зернової ініціативи.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Імпорт нафти з росії до Німеччини впав на 99,9%

     • 675234 переглядiв

    Зсув ґрунту в Індонезії: 46 загиблих і 9 зниклих безвісти

     • 551461 переглядiв

    На Херсонщині на п'ять днів посилюють комендантську годину

     • 567719 переглядiв