ukenru
oon-planuyut-zdiysnyuvati-viplati-ukrayintsyam-scho-postrazhdali-vid-rosiyskoyi-agresiyi-guterresh

ООН планують здійснювати виплати українцям, що постраждали від російської агресії - Гутерреш

 • 227032 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Українці, що постраждали від агресії рф, можуть отримати готівкові виплати від Організації об'єднаних націй, агентства якої будуть діяти в координації з українським урядом. Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш на пресконференції у Києві, передає УНН.

Цитата 

"Ми готові надавати фінансову допомогу і у вигляді готівкових виплат. До кінця травня - 1,3 мільйона, 2 мільйони ми плануємо охопити вже до серпня", – сказав він.

Деталі

Він також додав, що виплати агентствами ООН будуть здійснюватися в координації з українським урядом.

"Наша роль – не замінити уряд, а підтримати уряд, тому що Україна – розвинена країна", – зазначив Гутерреш.

Станом на 28 квітня ООН уже забезпечила надання гуманітарної допомоги 3,4 млн громадян в Україні, до травня планується охопити 4 млн осіб, до червня – 6 млн осіб.

Генсек ООН наголосив, що 12 млн українців змушені були покинути свої домівки. ООН підтримує країни, які прийняли понад 5 млн біженців, та планує допомогу для 7,7 млн українців, які стали внутрішніми переселенцями.

"За останніми підрахунками, в умовах гіршого сценарію, 25 млн людей можуть потребувати гуманітарної допомоги до кінця року. Ми щиро сподіваємося, що цей сценарій залишиться на папері, але ми маємо бути готові", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: BBC: генсек ООН шокований ракетними ударами рф по Києву, під час його візиту.

Українські Національні Новини

Суспільство