ukenru
oon-peredalo-prikordonnikam-tekhniku-dlya-osnaschennya-kpvv

ООН передала прикордонникам техніку для оснащення КПВВ

 • 8982 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Сьогодні в Донецькій області відбулась офіційна церемонія передачі технічної допомоги від Агентства ООН у справах біженців для покращення умов у контрольному пункті в’їзду-виїзду “Новотроїцьке”. Про це УНН повідомили у прес-службі ДПСУ.

У результаті міжнародної допомоги оновлено інфраструктуру пішохідних напрямків та встановлено чотири модулі для здійснення контролю громадян, які перетинають лінію розмежування. Модулі облаштовані комп’ютерною технікою для здійснення контролю та оснащені 5 робочими місцями для військовослужбовців Державної прикордонної служби України. Це дасть змогу збільшити кількість прикордонних нарядів для пришвидшення оформлення громадян на пішохідному напрямку. Два модулі встановлені на вхід та ще два на вихід до неконтрольованої території.

На початку офіційних заходів Голова комісії УВКБ ООН в Україні Пабло Матеу вручив сертифікати на модулі для несення служби прикордонних нарядів з перевірки документів начальнику Донецького прикордонного загону Івану Чорнопіщуку.

"Сьогодні ми отримуємо модулі для здійснення контролю, які оснащені надсучасною технікою. Найближчим часом такі ж модулі будуть встановлені і в інших КПВВ. Впевнений, що ця спільна ініціатива значно покращить пропускні спроможності контрольних пунктів з пропуску громадян, надасть можливість людям перетинати лінію зіткнення швидше і безпечніше, а прикордонникам нести службу в сучасних та комфортних умовах", - сказав начальник управління прикордонного контролю Адміністрації Держприкордонслужби Юрій Лисюк.

У планах прикордонників – відновлення громадського транспорту через лінію зіткнення, а також підвищення пропускної спроможності, забезпечення захисту та поліпшення умов для людей в чергах.

Загалом бюджет програми технічної допомоги складає 3,5 мільйонів гривень і, окрім КПВВ "Новотроїцьке", допоможе більш сучасно обладнати КПВВ "Мар’їнка" та "Майорське".

Як повідомляв УНН, більше 700 автівок зібралось у чергах на пунктах пропуску в зоні АТО.

Українські Національні Новини

Суспільство