oon-nazvala-zakonoproekt-velikoyi-britaniyi-pro-migrantiv-zaboronoyu-na-nadannya-pritulku

ООН назвала законопроект Великої Британії про мігрантів "забороною на надання притулку"

 • 781637 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Оприлюднений у вівторок британський законопроект, спрямований на припинення нелегального в'їзду мігрантів на невеликих човнах, буде рівнозначний забороні на надання притулку, попередила ООН, закликавши натомість до "гуманніших" рішень. Про це пише AFP, передає УНН.

Деталі

Агентство ООН у справах біженців заявило, що воно "глибоко стурбоване" планами, які покладають на міністра внутрішніх справ Великої Британії новий юридичний обов'язок депортувати всіх мігрантів, які в'їжджають нелегально, наприклад, тих, хто перетинає Ла-Манш із Франції на надувних човнах.

"Закон, якщо він буде прийнятий, означатиме заборону на надання притулку , який анулює право шукати захисту як біженців у Сполученому Королівстві для тих, хто прибуває нелегально, незалежно від того, наскільки щирими та переконливими можуть бути їхні вимоги, і без урахування їх індивідуальних особливостей, обставин", — йдеться у заяві УВКБ ООН.

Законопроект відмовить у захисті особам, які шукають притулку та потребують безпеки, і навіть позбавить їх можливості висунути свою справу.

"Більшість людей, які рятуються від війни та переслідувань, просто не мають доступу до необхідних паспортів та віз. Для них немає безпечних та законних шляхів", — заявили в УВКБ ООН.

"Відмова їм у доступі до притулку на цій підставі підриває саму мету, заради якої було створено Конвенцію про біженців".

УВКБ заявило, що, згідно з останніми даними британського міністерства внутрішніх справ, переважна більшість тих, хто прибуває до Великої Британії на невеликих човнах через Ла-Манш, будуть прийняті як біженці, якщо їх заяви будуть розглянуті.

"Оголошення біженців негідними на основі способу прибуття спотворює ці фундаментальні факти", - йдеться у повідомленні.

УВКБ ООН заявило, що воно представило Лондону тверді, дієві пропозиції щодо швидкого, справедливого та ефективного розгляду справ і працюватиме з Великою Британією над розширенням безпечних, регулярних шляхів для біженців до Великої Британії.

Агентство, що базується в Женеві, закликало британський уряд і всіх парламентаріїв "переглянути законопроект і натомість ухвалити більш гуманні та практичні політичні рішення".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі