ukenru
oon-maye-aktivnishe-doluchatis-do-virishennya-konfliktiv-p-klimkin

ООН має активніше долучатись до вирішення конфліктів - П.Клімкін

 • 10288 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. ООН має бути більш ініціативною в питаннях врегулювання конфліктів, зокрема, інструменти для цього є, але вони не були використані ні у 2008 у Грузії, ні у 2014 в Україні. Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив під час дебатів у Радбезі ООН щодо конфліктів у Європі, передає УНН.

"Ми вважаємо, що ситуація, яка склалася в Європі, – не глухий кут, і що затяжні і активні конфлікти можна ефективно врегулювати. ООН не повинна відкидати більш активного підходу в урегулюванні конфліктів і управлінні ними, щоб прийняти необхідні засоби ООН потребує підтримки своїх членів. Раді необхідно більш активно використовувати варіанти, які викладені в розділі 6 Уставу ООН, ми вважаємо, що це вихід із глухого кута навколо переговорних процесів у Європі… Генсек також не має цуратися того, щоб привертати увагу Радбезу до подій згідно зі статтею 99 Уставу ООН. Ні один з цих інструментів не використовувався колишнім Генеральним секретарем ні в 2008, ні в 2014", - розповів П.Клімкін.

За словами П.Клімкіна, ООН має бути більш ініціатиною в питаннях врегулюваня конфліктів, в тому числі можлива політична присутність.

"В якості першого кроку в цьому напрямку Генсек міг би розробити варіанти для політичної присутності в плані безпеки ООН в Україні і способи співробітництва з ОБСЄ для повного виконання резолюції Радбезу 2202 від 2015 року", - додав він.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Рада безпеки ООН має бути невідкладно реформована, щоб було відмінене зловживання у використанні права "вето".

Українські Національні Новини

Політика