ukenru
onlayn-perevirka-posvidchennya-vodiya-mvs-zapustilo-noviy-servis

Онлайн-перевірка посвідчення водія: МВС запустило новий сервіс

 • 49194 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Головний сервісний центр МВС запустив електронний сервіс – “Перевірка посвідчення водія”. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу МВС.

“Головний сервісний центр МВС розробив та запустив на сайті... новий електронний сервіс – “Перевірка посвідчення водія”. Це дасть можливість зацікавленим установам та кожному громадянину за серією і номером посвідчення водія самостійно перевірити, чи видавався документ, а також побачити всі відкриті категорії”, - йдеться у повідомленні.

За словами першого заступника Головного сервісного центру МВС Юрія Смольянінова, цей сервіс буде корисний для представників інших держав, яким необхідно перевірити інформацію стосовно видачі посвідчення водія в Україні.

“Зокрема, представникам Румунії, Польщі, Угорщини, Німеччині, Італії – при обміні українського посвідчення водія на національні”, - сказав Юрій Смольянінов.

Повідомляється, що для зручності користування сервісом за межами країни створено англомовну версію. Можна переключити інтерфейс в необхідний мовний режим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін визнав податковий номер у “Дії” офіційним документом

“Функція легка у використанні. Достатньо лише ввести серію (три літери) та шестизначний номер посвідчення водія у відповідні поля. Якщо такі дані є в Єдиному державному реєстрі МВС, на екрані з’явиться вся інформація, зазначена на бланку посвідчення, крім особистих даних. Сервіс надає можливість перевіряти посвідчення водія, видані після 2013 року”, - вказано у повідомленні.

Зазначається, що також цей сервіс буде корисний для бізнесу, оскільки можна буде самостійно перевірити чинність посвідчення водія та відкриті категорії при наймі працівників на роботу або під час здачі автівки в оренду.

Також повідомляється, що на сайті працює аналогічний функціонал перевірки свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Нагадаємо, Кабмін погодив новий зразок посвідчень водія.

Українські Національні Новини

Суспільство