ukenru
omikron-rozmnozhuyetsya-v-bronkhakh-u-70-raziv-shvidshe-nizh-delta

"Омікрон" розмножується в бронхах у 70 разів швидше, ніж "Дельта"

 • 18718 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Штам коронавірусу "Омікрон" розмножується в бронхах людини в 70 разів швидше, ніж "Дельта". Про це заявили дослідники медичного факультету Гонконзького університету (HKUMed), передає УНН.

Цитата

“Омікрон заражає і розмножується в 70 разів швидше, ніж Дельта-варіант і оригінальний SARS-CoV-2, в бронхах людини. Це може бути відповіддю на питання, чому Омікрон передається швидше, ніж попередні варіанти коронавірусу", — заявили експерти.

Разом з тим, вчені радять сприймати результати досліджень з обережністю.

"Тяжкість захворювання залежить не тільки від того, як швидко поширюється вірус, але і від того, як реагує імунна система кожної конкретної людини", — коментує доктор Майкл Чан Чи-Вай.

Додамо

Раніше лікарі Канзаського університету (США — ред.) заявили, що препарати від коронавірусу на основі антитіл можуть виявитися неефективними в боротьбі з новим штамом коронавірусу.

В Україні з'явилися препарати, розроблені ізраїльськими вченими (69 дослідників, серед яких — 2 Нобелівських лауреата) спільно з вітчизняною компанією "Стерісент Ізраїль Україна "Інститут комплексних систем безпеки" — науково-дослідне підприємство з розробки інноваційних препаратів, які допомагають в лікуванні і профілактиці всіх штамів коронавірусу.

Протипатогенний засіб Sterisent "Санація+Антіковід" і Протипатогенний засіб Sterisent "Санація+Для дихальних шляхів", які можна придбати в аптеках і на сайті компанії http://sterisent.info/, вже отримали сертифікацію медичного виробу класу II-a.

Принцип роботи препаратів дуже простий: розчин потрапляє в дихальні шляхи через небулайзер (стаціонарний або переносний — ред.).

Через те, що їх хіміко-фізична дія спрямована на пряме знищення будь-якого патогена в місці його найбільшого скупчення на слизових оболонках людини в дихальних шляхах, вони не допускають реплікації вірусу, тому хвороба не переходить в більш важку стадію.

За протоколом лікування COVID-19, під час хвороби виникають ускладнення бактеріальної та грибкової етіології, що вимагають призначення антибактеріальних і протигрибкових препаратів. Розробники медичних виробів пояснюють: Протипатогенний засіб Sterisent "Санація + Антіковід" і Протипатогенний засіб Sterisent "Санація+Для дихальних шляхів" діють однаково ефективно на всі зазначені патогени. При застосуванні медвиробів на ранній стадії вони не тільки знижують реплікацію SARS-CoV-2 і вірусне навантаження, але і здійснюють профілактику бактеріальних і грибкових ускладнень.

Розробкою цих медичних виробів займалися фахівці на базі науково-дослідних інститутів Академії медичних наук України та Ізраїлю з липня 2019 року. Компанія "Стерісент Ізраїль Україна" Інститут комплексних систем безпеки" співпрацює з провідними науково-дослідними інститутами Ізраїлю та інститутами Академії медичних наук України.

Українські Національні Новини

Суспільство