ukenru
omicron-viyavili-vzhe-u-89-krayinakh-svitu-vooz

Omicron виявили вже у 89 країнах світу - ВООЗ

 • 22412 переглядiв

КИЇВ. 18 грудня. УНН. Штам Омікрон наразі виявлено у 89 країнах світу. Про це повідомила у суботу Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), інформує УНН.

Цитата

"Станом на 16 грудня 2021 року Омікрон виявлено у 89 країнах усіх шести регіонів ВООЗ", - йдеться в інформаційному бюлетені ВООЗ.

Деталі

Організація посилається на "послідовне свідчення" того, що у Омікрон "має істотну перевагу в зростанні" у порівнянні з Дельта і що він "поширюється значно швидше, ніж Дельта у країнах, де задокументована передача в громадах". Згідно з цими даними, за 1,5 - 3 дні відбувається подвоєння числа тих, хто заразився.

При цьому Омікрон поширюється у країнах "з високими рівнями імунітету серед населення". У ВООЗ вважають, що, швидше за все, штам перевершить Дельту у тих місцях, де спостерігається передача коронавірусу всередині громад.

Що стосується тяжкості перебігу захворювання при зараженні Омікроном, то дані щодо цього поки що є "обмеженими", зазначається в бюлетені. Потрібно більше інформації для того, щоб прояснити це питання, а також питання про те, який вплив вакцини та імунітет чинять на тяжкість хвороби.

У Великій Британії та ПАР зростає кількість пацієнтів, які госпіталізуються у зв'язку із зараженням коронавірусом. У зв'язку з цим у ВООЗ вважають ймовірним, що "багато систем охорони здоров'я можуть швидко виявитися перевантаженими".

Додамо

26 листопада Всесвітня організація охорони здоров'я назвала новий штам COVID-19 грецькою літерою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.

Українські Національні Новини

Новини Світу