ukenru
ombudsmen-rf-poobitsyala-nevdovzi-vidvidati-uvyaznenogo-balukha-u-krimu

Омбудсмен РФ пообіцяла невдовзі відвідати ув'язненого Балуха у Криму

 • 8606 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулась до російської колеги Тетяни Москалькової з проханням перевірити стан дотримання прав українських в’язнів у СІЗО Сімферополя в анексованому Криму. Крім того, Омбудсмен РФ пообіцяла найближчими днями відвідати українського активіста Володимира Балуха у кримській в’язниці. Про це УНН повідомили у прес-службі офісу Омбудсмена України.

"На мою адресу надходять звернення від правозахисних організацій та родин ув’язнених щодо неналежних умов тримання та ненадання медичної допомоги громадянам у СІЗО міста Сімферополя", - йдеться у зверненні Денісової до Москалькової.

У зв’язку з цим, як зазначається, Людмила Денісова просить Уповноваженого з прав людини у Російській Федерації під час візиту до СІЗО міста Сімферополя перевірити умови тримання та надання необхідної медичної допомоги Володимиру Балуху, Узаіру Абдуллаєву, Енверу Мамутову, Ремзі Меметову, Зеврі Абсеітову, Рустему Абільтарову, Енверу Сейтосманову, Бекіру Дегерменджі, Асану Чапуху, Кязіму Аметову, Руслану Трубачу та Ісмаїлу Рамазанову.

"Раніше у телефонній розмові Омбудсмен РФ у відповідь на звернення Людмили Денісової пообіцяла найближчими днями відвідати українського активіста Володимира Балуха у кримській в’язниці. Уповноважені домовилися також, що Тетяна Москалькова перевірить стан дотримання прав й інших українських засуджених", - повідомили в офісі Омбудсмена.

Вказано, що раніше Людмила Денісова зверталась до Тетяни Москалькової з проханням надати кваліфіковану медичну допомогу Володимиру Балуху, а також провести розслідування стосовно фактів фізичного та психологічного тиску на нього.

Раніше призначений уповноваженим у справах кримських політв'язнів Ахтем Чийгоз заявив, що Балух дотримується голодування та припиняти його не планує.

Балух оголосив безстрокове голодування 19 березня.

Після анексії Криму Балух вивісив у дворі свого будинку український прапор. ФСБ РФ затримала активіста 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе активіст, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Українець свою провину не визнав.

Активіста засудили до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні.

Українські Національні Новини

Політика