ukenru
ombudsmen-prosit-ksu-viznati-nekonstitutsiynoyu-normu-pro-konfidentsiynist-stenogrami-kabminu

Омбудсмен просить КСУ визнати неконституційною норму про конфіденційність стенограми Кабміну

 • 6977 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до Конституційного суду України з поданням про визнання неконституційною норму закону "Про Кабінет міністрів України", відповідно до якого стенограма засідання уряду є конфіденційною. Про це йдеться у повідомленні Омбудсмена на сторінці у Facebook, передає УНН.

"За поданням Валерії Лутковської КСУ розгляне питання щодо конституційності норми закону, якою в абсолютній формі обмежено доступ до інформації", - йдеться у повідомленні.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини звернулася до Конституційного Суду України щодо конституційності частини дев’ятої статті 46 Закону України «Про Кабінет Міністрів України».

Зокрема, у поданні Омбудсмена йдеться про те, що згідно з частиною дев’ятою статті 46 Закону України "Про Кабінет Міністрів України" стенограма засідання Кабінету Міністрів України є внутрішнім робочим документом Кабінету Міністрів України, має конфіденційний характер і використовується для складення протоколу засідання. Стенограма засідання Кабінету Міністрів України надається Верховній Раді України, Президенту України, членам Кабінету Міністрів України на їх запит.

Тому Уповноважений ВР з прав людини звернулася до КСУ з проханням визнати таким, що не відповідає положенням частини першої статті 8, частини другої у поєднанні із частиною третьою статті 34 Конституції України положення частини дев’ятої статті 46 Закону України "Про Кабінет Міністрів України".

Українські Національні Новини

Політика