ukenru
ombudsmen-i-rodichi-viyskovopolonenikh-moryakiv-zustrilisya-v-moskvi-z-ukrayinskimi-konsulami

Омбудсмен і родичі військовополонених моряків зустрілися в Москві з українськими консулами

 • 7266 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова сьогодні провела зустрічі з консульськими працівниками Посольства України в Росії, на якій присутніми були родичі військовополонених українських моряків. Про це Омбудсмен повідомила на своїй сторінці Facebook, передає УНН.

Вона зазначила, що вже прибула до РФ для участі у судових засіданнях щодо продовження запобіжного заходу українським військовополоненим морякам, які відбудуться у Лефортовському суді 17 квітня.

"Разом з рідними хочемо підтримати наших моряків, затриманих внаслідок акту неприхованої агресії з боку РФ у Керченській протоці 25 листопада минулого року. Сьогодні у Посольстві України у Москві ми разом з родичами хлопців провели організаційну зустріч з консульськими працівниками Посольства України. Вони поінформували щодо останньої інформації щодо стану військовополонених. За їхніми словами, хлопці перебувають у гарному настрої та очікують на звільнення", - зазначила Денісова.

З її слів, родичі під час зустрічі висловили прохання передати від себе продукти та речі для українських моряків.

"Уже завтра закуплене буде передане нашим морякам до Лефортовського СІЗО", - додала Омбудсмен.

Як повідомляв УНН, Денісова їде в Москву на суд до полонених моряків.

Для участі в судових засіданнях до Москви вирушили й рідні військовополонених моряків.

Раніше повідомлялося, що стосовно 20 військовополонених українських моряків в Росії провели психолого-психіатричну судову експертизу.

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли й захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному море в порт Маріуполь в Азовському морі. Після цього 24 українських моряків заарештували в Криму, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Політика