oliya-dlya-koronatsiyi-karla-iii-osvyachena-v-yerusalimi

Олія для коронації Карла III освячена в Єрусалимі

 • 778187 переглядiв

КИЇВ. 5 березня. УНН. В Єрусалимі освятили святу олію, яка використовуватиметься для помазання короля Карла III під час його коронації. Таким чином англіканська церква прагне наголосити на довгій історії монархії та зв'язку королівської родини з Близьким Сходом. Про це УНН інформує з посиланням на АР.

Деталі

Олію було освячено у храмі Гробу Господнього, місці розп'яття та поховання Христа, йдеться у заяві Букінгемського палацу.

Церемонію провели Блаженніший Патріарх Феофіл III, глава Грецької Православної Церкви в Єрусалимі та Преосвященний Хосам Наум, англіканський архієпископ в Єрусалимі.

Олія була віджата з оливок, зібраних на Олеонській горі, яка відіграє помітну роль у Біблії, і була ароматизована кунжутом, трояндою, жасмином, корицею, неролі, бензоїном, бурштиновим маслом та квітами апельсина.

Бабуся Карла по батьківській лінією, принцеса Греції Аліса, похована в монастирі Марії Магдалини на Олеонській горі.

«Це демонструє глибокий історичний зв'язок між коронацією, Біблією та Святою Землею», — йдеться у заяві архієпископа Кентерберійського Джастіна Велбі. «Від древніх королів донині монархи були помазані маслом із цього священного місця».

Додамо

Чарльз буде офіційно коронований 6 травня у Вестмінстерському абатстві у Лондоні. Під час церемонії, за словами палацу, елементи традиції будуть поєднуватися з сучасними штрихами.

Чарльз став королем 8 вересня після смерті своєї матері, королеви Єлизавети II, яка правила понад 70 років.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Олія для коронації Карла III освячена в Єрусалимі

     • 778187 переглядiв

    шойгу вимагає взяти Вугледар за будь-яку ціну – Генштаб

     • 1404434 переглядiв

    У Туреччині сталося ДТП за участю 23 автомобілів

     • 1106153 переглядiв

    У Волновасі сталася “бавовна”

     • 1334493 переглядiв