ukenru
olimpiada-2020-za-chotiri-roki-vidileno-ponad-100-mln-grn-na-pidgotovku-sportsmeniv

Олімпіада-2020: за чотири роки виділено понад 100 млн грн на підготовку спортсменів

 • 13142 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Національний олімпійський комітет, починаючи з 2016 року, надав понад 100 млн грн національним олімпійським федераціям для підготовки спортсменів до Олімпіади-2020 та їх забезпечення необхідним інвентарем. Про це заявив під час засідання організаційного комітету з підготовки та участі спортсменів України в Іграх ХХХІІ Олімпіади та ХVІ Паралімпійських іграх 2020 року в Токіо президент Національного олімпійського комітету України, перший віце-президент IAAF Сергій Бубка, передає кореспондент УНН.

"Національний олімпійський комітет з 2016 року зі свого боку надав фінансову, матеріальну, організаційну допомогу національним олімпійським федераціям на суму близько 109 млн грн. На забезпечення спортивним екіпіруванням, інвентарем та медичним обладнанням було надано 20 млн грн. Національні олімпійські федерації отримали 21 млн грн на підготовку атлетів до змагань міжнародного рівня", - сказав Бубка.

Також він зазначив, що за останні чотири роки Національний олімпійський комітет надав щомісячні стипендії нашим спортсменам обсягом понад 19 млн грн.

"Вдалося залучити грант для підтримки нашої баскетбольної команди у розмірі 1 млн 250 тис. грн", - додав Бубка.

Також він зазначив, що з 2015 року Національний олімпійський комітет започаткував програму підтримки для спортсменів та їх тренерів, переселенців з Криму, Донецької та Луганської областей, які виступають за збірні команди України.

"Це в цілому десь 4,5 млн грн. Це дає можливість нашим спортсменам і тренерам орендувати житло та вирішувати соціальні потреби", - наголосив Бубка.

Як повідомляв УНН раніше, відбір спортсменів для участі в Олімпіаді-2020 у місті Токіо буде відбуватися до кінця червня, тоді і стане відомий склад української команди.

Українські Національні Новини

Політика