ukenru
olimpiada-2020-frantsuzkiy-bokser-pislya-porazki-vlashtuvav-aktsiyu-protestu-na-ringu

Олімпіада-2020: французький боксер після поразки влаштував акцію протесту на рингу

 • 25407 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. На Олімпіаді у Токіо французький боксер Мурад Алієв влаштував акцію протесту в знак дискваліфікації з чвертьфінального бою через навмисний удар головою. Про це інформує УНН з посиланням на ВВС.

Деталі

Мурад Алієв обурився, коли суддя Енді Мустаккіо дискваліфікував його за чотири секунди до кінця другого раунду. Суддя визначив, що Алієв навмисно використовував свою голову для зіткнення з британським опонентом Фрезером Кларком, у якого були значні порізи близько обох очей.

Після оголошення вироку Алієв сів на полотно відразу за канатами і над сходами, що ведуть на підлогу арени.

"Це був мій спосіб показати, що рішення було таким несправедливим, - сказав Алієв. - Я хотів боротися з усією цією несправедливістю, і, чесно кажучи, сьогодні у моїх товаришів по команді були несправедливі результати. Я тренувався для цього все своє життя, і я прийшов сюди, і через рішення одного рефері я програв".

Через 30 хвилин протесту Алієв залишив ринг. Приблизно через 15 хвилин Алієв повернувся на арену і відновив свій протест на тому ж місці ще приблизно на 15 хвилин. Зрештою, він пішов.

"Я б виграв, але вже було написано, що я дискваліфікований, - сказав Алієв. - Я готувався до цього все своє життя, тому злитися на цей результат - природно".

Алієв і Кларк вели рукопашний бій протягом двох раундів, і Алієв, схоже, завзято наносив удари. Кларк, який завоював медаль за перемогу, вважає це рішення справедливим.

"Чи було це навмисно чи ні, не мені говорити...", - зазначив Кларк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новак Джокович упустив дві медалі за один день і викинув ракетку

Доповнення

Франція виграла шість боксерських медалей в Ріо-де-Жанейро, але її талановита команда програла кілька рукопашних сутичок в Токіо.

Найвідоміший протест проти суддівського рішення стався в 1988 році в Сеулі, коли південнокорейський спортсмен Бюн Чон Ір відмовився покинути ринг після того, як був оштрафований на два очка за незаконне використання голови. Бюн залишався на рингу більше години, і офіційні особи Сеула в кінці кінців вимкнули світло.

Олімпійський турнір з боксу в Токіо проводиться спеціальною цільовою групою замість Міжнародної боксерської асоціації, діяльність якої була припинена МОК в 2019 році.

Українські Національні Новини

Спорт