ukenru
oligarkhichni-klani-stolitsi-schosili-namagayutsya-zberegti-klichka-u-krisli-mera-kiyeva-politolog

Олігархічні клани столиці щосили намагаються "зберегти" Кличка у кріслі мера Києва - політолог

 • 12797 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Столиця багато років страждає від низької якості питної води. Вирішити проблему Бортницької станції аерації обіцяє кандидат у мери Києва Ірина Верещук. Вона здатна провести і іншу "аерацію": очистити місто від "смотрящіх". Про це у своєму блозі написав політолог Павло Рудяков, передає УНН.

Так, виборча кампанія до місцевих органів влади вступає у вирішальну стадію. Висування кандидатів завершено, констатує політолог.

"Настає час придивлятися до кожного з них уважніше, щоб у черговий раз не помилитися і не розчаруватися у своєму обранцеві вже через місяць або два", - пише Рудяков.

На загальному тлі, вибори Київського міського голови виглядають як формальна процедура, підсумок якої нібито визначений. Точніше, саме так їх намагаються представити сьогодні киянам олігархічні клани.

"Точніше кажучи, їх так щосили намагається представити киянам якась невідома, але дуже потужна сила. Втім, чому невідома? Ця сила - олігархічні клани і групи і загальнонаціонального, і нашого, столичного, розливу. Саме їм вигідне збереження "статусу-кво". Ось і малюють діючому меру Віталію Кличку захмарні рейтинги, що у півтора рази перевищують ті, що були у минулому році у Володимира Зеленського перед першим туром. Ось, і занижують цифри для всіх інших претендентів, створюючи ілюзію безальтернативності", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейтинг Кличка знижується через появу сильних альтернативних претендентів.

"Очолюючи" Київ 5 років, Кличко не зробив практично нічого, констатує Рудяков.

"Перелік цього "нічого" зайняв би десятки сторінок. Наведу один приклад: одна із найгостріших проблем Києва - незадовільний стан Бортницької станції аерації. Об'єкт давно потребує реконструкції і модернізації. У червні 2015 року, вже при Віталію Кличку, Україна взяла цільовий кредит на ці потреби у Японії. Мільярд доларів. Підготовка до роботи і розробка технічної документації тривала до 2017 року. Потім йшли запевнення у тому, що технічні роботи розпочнуться "вже завтра". Останній термін мера був, якщо не помиляюся, 1-ий квартал 2020 року. І знову - нічого!", - додав він.

Надії на те, що Бортницька станція аерації буде модернізована, є. Такий пункт стоїть одним із перших у програмі кандидата у мери Ірини Верещук, висунутої партією "Слуга народу", додав Рудяков.

"У команді цього кандидата, як свідчить напис на одному із рекламних щитів, "президент України". І це правда. І це дозволяє довіряти обіцянкам Ірини Верещук більше, ніж іншим. Ірина Верещук не помічена у зв'язках з олігархами. І це дає підстави розраховувати, що їй вдасться зробити у Києві аерацію не тільки у прямому, а й у переносному сенсі слова: очистити не тільки воду, а й усе місто - від усього того, що заважає йому розвиватися, як справжній європейській столиці", - резюмував політолог.

Як писав УНН, згідно із прогнозами соціологів і політичних експертів, у Києві буде другий тур виборів. І, найімовірніше, у ньому з Кличком зустрінеться Ірина Верещук.

Також нагадаємо, згідно з соціологічним дослідженням, в українців поступово зростають позитивні очікування від місцевих виборів.

Українські Національні Новини

Політика